Το έργο προθερμαίνεται.. Πολυδιάστατες εκδηλώσεις στο πρόγραμμα του Ιούλη 2016.
Το Κέντρο Πολιτισμού 'Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) κτιριακά σχεδόν ολοκληρώθηκε. Οι εμπνευστές του στοχεύουν το Κέντρο να αποτελέσει ένα "βιώσιμο αστικό, πολυλειτουργικό χώρο εκπαίδευσης, πολιτισμού και ψυχαγωγίας υψηλών προδιαγραφών.  Ως γνωστόν το έργο σχεδιάστηκε από τον ιταλό αρχιτέκτονα Ρεντζο Πιάνο και το επιτελείο του Piano Building Workshop (RPBW) αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου προς το Ελληνικό Δημόσιο, στο οποίο σύντομα παραδίδεται προς λειτουργία.
Οι τεχνικές προδιαγραφές του έργου είναι μοναδικές, προηγμένη τεχνολογία σε όλα τα επίπεδα, τεράστια ηλιακά πάνελ για εξοικονόμηση ενέργειας, μεγάλη αντισεισμικότητα, την πλέον σύγχρονη λυρική σκηνή ισάξια αυτής της Μόσχας και του Λονδίνου αφού κατασκευάστηκαν από την ίδια εταιρία (ΒΒΗ) και τους διεθνείς συνεργάτες της.
Φυσικά αρώματα θυμαριού και δενδρολίβανου λούζεται ο επισκέπτης του πάρκου αφού από όλη την Ελλάδα έχουν συλλεχθεί χιλιάδες δενδρύλλια και θαμνοειδή για να προσέλθουν να μεταφυτευτούν και να υποδηλώσουν μία καθαρόαιμη ελληνική ύπαιθρο..
Παράλληλα οι φιλομαθείς  και οι φίλοι της τέχνης όταν η Εθνική Βιβλιοθήκη οργανωθεί και η Εθνική Λυρική Σκηνή λειτουργήσει θα απολαύσουν τους ανάλογους καρπούς.
Το έργο συνομιλεί ταυτόχρονα με πολλά σημεία (τόπου και χρόνου) της ιστορίας του αττικού τοπίου. Πρώτα και κύρια από το ύψος του canopy βόρεια με την Ακρόπολη, ανατολικά και εντός με το ανασκαφέν παλαιολιθικό νεκροταφείο, με το αρχαίο λιμάνι του Φαλήρου, νοτιοδυτικά με την Καστέλα (Ακρόπολη) του Πειραιά και θεωρητικά με τα μακρά τείχη που ένωναν τον Πειραιά με την Αθήνα.
Οι συντελεστές του κέντρου έχουν ήδη ξεκινήσει  το operation του κέντρου με πρωτοπόρα προγράμματα που φυσικά μπορείτε να τα πληροφορηθείτε από τον ιστότοπο
http://www.snfcc.org/visitors-center/events/2016/07/eventsyoga-mondays11-07-2016/?lang=el
Το ΚΠΙΣΝ αναμένεται να προσελκύσει έλληνες και ξένους επισκέπτες για επαγγελματικούς καλλιτεχνικούς και τουριστικούς λόγους. Το ξενοδοχείο Nestorion καθώς βρίσκεται λίγα μέτρα ανατολικά και συνομιλεί με πολλούς τρόπους με το ΚΠΙΣΝ εξυπηρετεί άριστα τους σκοπούς των επισκεπτών. Κρατήσεις δωματίων στο +302109420820, info@nestoriohotel.gr,https://nestorionhotel.reserve-online.net/?lang=el