Φαληρικό Δέλτα
Όλο το τοπίο είναι μαγευτικό, επιβλητικό, με αποβάθρες, χώρους για περίπατο, και υπαίθριες εκδηλώσεις, χώρους άθλησης και προετοιμασίας  ναυταθλητών..

Ήταν ένα ωραίο απόγευμα μεταξύ 6 μμ και 8μμ όταν αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε το μονοπάτι και το ιδιότυπο μεταλλικό  πολυγεφύρι προς τα νότια. Ταυτόχρονα και κάποιοι άλλοι πολίτες έκαναν το ίδιο. 'Άλλοι από ανάγκη για βόλτα με ιώδιο, άλλοι για δουλειά.
Το Φαληρικό Δέλτα είναι ένα θετικά πειραγμένο κομμάτι της Φαληρικής Γης.  Σε αυτό έχουν προστεθεί πολλές αξίες (κατασκευές) όπως κλειστά γυμναστήρια, μαρίνες, μουσεία, καρνάγια, εγκαταστάσεις και έδρες ναυτικών ομίλων, προσκοπικών ομάδων και το κυριότερο από όλα το ΚΠΙΣΝ.
Όλο το τοπίο είναι μαγευτικό, επιβλητικό, με αποβάθρες, χώρους για περίπατο, και υπαίθριες εκδηλώσεις, χώρους άθλησης και προετοιμασίας ναυταθλητών. Τα καραβάκια, οι βαρκούλες και τα γιότ δίνουν ιδιαίτερο τόνο και παίζουν με τη θάλασσα τους επισκέπτες, τα σύννεφα και τον ήλιο κάθε μέρα πριν από την δύση του.
Το Κέντρο Πολιτισμού 'Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος  Α.Ε (ΚΠΙΣΝ Α.Ε) είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει αναλάβει τη μελέτη, την κατασκευή, τον εξοπλισμό και την προετοιμασία λειτουργίας του μεγαλύτερου έργου που γίνεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα το ΚΠΙΣΝ. Μέχρι την ολοκλήρωση της κατασκευής του έργου, το ΚΙΠΣΝ θα ελέγχεται από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Μετά την ολοκλήρωσή του, τόσο το ΚΠΙΣΝ  όσο και ο ΚΠΙΣΝ Α.Ε. θα παραδοθούν ως δωρεάν στο Ελληνικό Δημόσιο και θα εποπτεύονται από το Υπουργείο Οικονομικών. Αλλά για το κέντρο θα σας μιλήσουμε άλλης φορά τώρα απολαύστε την μαγεία της περιοχής φωτογραφικά.. όπως την είδαμε εμείς με την κάμερά μας και οι εποχούμενοι με την άνεσή τους.
To Nestorion Hotel προτείνει την διαδρομή αυτή ως ένα εξαιρετικό ρομαντικό περίπατο την ώρα της δύσης του ηλίου..
https://goo.gl/maps/t2H285Fv6452