Την ανάγκη για τη δημιουργία ενός νέου Μουσείου της Ακρόπολης διατύπωσε πρώτος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής τον Σεπτέμβριο του 1976, οριοθετώντας και τον χώρο στον οποίο τελικά κτίστηκε το νέο Μουσείο. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με τη διορατική του ματιά, έθεσε ως αναγκαιότητα για την Ελλάδα, την κατασκευή ενός νέου Μουσείου που θα διέθετε όλες τις απαραίτητες τεχνικές εγκαταστάσεις για τη συντήρηση των ανεκτίμητων έργων της Ελληνικής τέχνης και όπου θα μεταφέρονταν τα γλυπτά του Παρθενώνος, οι Καρυάτιδες και όσα γλυπτά βρίσκονταν στις αποθήκες του παλαιού Μουσείου.

Για τους λόγους αυτούς, διεξήχθησαν δύο αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί το 1976 και το 1979. Το 1989 η Μελίνα Μερκούρη, που ως Υπουργός Πολιτισμού ταύτισε την πολιτική της με τη διεκδίκηση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο, κίνησε ένα νέο διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού ακυρώθηκαν μετά την αποκάλυψη μιας μεγάλης οικιστικής περιοχής στο οικόπεδο Μακρυγιάννη που χρονολογείται από τους προϊστορικούς ως τους βυζαντινούς χρόνους. Η ανασκαφή έπρεπε να ενταχθεί μέσα στο Νέο Μουσείο.

Πηγή και συνέχεια (από) εδώ: http://www.theacropolismuseum.gr/el/content/istoria-0.

Το Ξενοδοχείο Nestorion βρίσκεται σε ιδανική απόσταση από το Μουσείο και συγκεντρώνει τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον πολλών Ελλήνων και ξένων leisure επισκεπτών της Αθήνας, καθώς βολεύει για τουριστική και πολιτιστική διαμονή. Συγκοινωνιακή συχνή σύνδεση με λεωφορεία (Β2 550, Χ80, HoponHopoff) επί της Λεωφόρου Ανδρέα Συγγρού από στάση Πλανητάριο σε στάση μετρό ΦΙΞ και τραμ από παραλία  στάση Αγία Σκέπη σε στάση μετρό ΦΙΞ.
Μεγάλο πλεονέκτημα η ήσυχη περιοχή με δημόσιο και ιδιωτικό πάρκιν για ΙΧ και λεωφορεία.
Προτιμάται και από πρακτορεία της επαρχίας και μικρές συλλογικότητες καθώς μπορεί να διαθέσει και μέχρι 10 δωμάτια για group 20-24 ατόμων.