Έκθεση ξενοδοχειακού εξοπλισμού στο Φάληρο.. 21-23 NOV. 2015
 
Το κλειστό γυμναστήριο του Παλαιού Φαλήρου φέτος υποδέχεται μια ιδιαίτερα αγαπητή στο ξενοδοχειακό τουριστικό κοινό έκθεση. Η έκθεση τα προηγούμενα χρόνια φιλοξενούταν  στον Πειραιά. Έκανε λοιπόν τον κύκλο της και επέστρεψε  κοντά στη θάλασσα (του) στο Δέλτα Φαλήρου.
"Με την ευκαιρία θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι το Φάληρο είναι μια περιοχή που χάνεται βαθειά στην ιστορία.  Σκαλίζοντας λίγο τα ιντερνετικά αρχεία ανακαλύψαμε μερικούς φιλόπονους μαθητές να έχουνε καταγράψει πολλά στοιχεία. Ένα από αυτά είναι ότι ιδρυτής του Φαλήρου ήταν ο τοπικός ήρωας Φάληρος, υιός του Άλκωνα και εγγονός του βασιλιά της Αθήνας Ερεχθέα και ότι η παράδοση έλεγε πως ήταν σύγχρονος του Θησέα και μαζί του βοήθησε τους Λαπίθες στον πόλεμο τους κατά των Κενταύρων.
Ο Φάληρος λέγεται ότι ήταν ένας από τους Αργοναύτες, που με αρχηγό τον Ιάσονα έκαναν (στα 1226-1225 π.Χ) την περίφημη Αργοναυτική εκστρατεία και ότι επίσης θεμελίωσε στη Νότια Ιταλία μια αποικία που την ονόμασε αρχικά ΦΑΛΗΡΟΝ. (Παυσανία Αττικά Α,Ι ,4 - Στράβων ν, 246 - Στέφανος Βυζάντιος 656, s.v.p).
Αργότερα εγκαταστάθηκαν εκεί και άλλοι Έλληνες από την Κύμη, τη Χαλκίδα, τις Πιθηκούσες, την Αθήνα και ονόμασαν την πόλη ΠΑΡΘΕΝΟΠΗ, τιμώντας έτσι μία από τις Σειρήνες, την ΠΑΡΘΕΝΟΠΗ, που τελικά απογοητευμένη επειδή ο Οδυσσέας δεν ανταποκρίθηκε στον έρωτά της, ρίχτηκε στην θάλασσα που ξέβρασε το σώμα της σ’ εκείνη την ακρογιαλιά. Εκεί υπήρχε ο τάφος της Σειρήνας εκείνης.
Καθώς η ΠΑΡΘΕΝΟΠΗ συνεχώς μεγάλωνε, η παλαιότερη περιοχή της πήρε το όνομα "Παλαιόπολις" ή "Παλαίπολις" και η νεότερη φυσικά ονομάστηκε ΝΕΑ ΠΟΛΗ ή ΝΕΑΠΟΛΗ που στα ιταλικά έγινε NAPOLI και έτσι λέγεται μέχρι σήμερα..
Σήμερα το Παλαιό Φάληρο είναι ένα όμορφο πυκνοκατοικημένο προάστιο της Αθήνας ο "αγκώνας" του χεριού της θα λέγαμε που αξίζει να το εντάξετε στα πλαίσια ενός ευρύτερου προγράμματος της Αθήνας ή μιας επίσκεψής σας για επαγγελματικούς λόγους του Παλαιού Φαλήρου.
Ενδιαφέροντα σημεία επίσκεψης: Πολεμικό μουσείο Αβέρωφ, Μαρίνα Φλοίσβου, Πάρκο Φλοίσβου, Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Αλεξάνδρου και ομώνυμος εμπορικός δρόμος, Πλανητάριο, Πολιτιστικό Κέντρο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, village cinema συγκρότημα. Γεύμα ή δείπνο σε ένα από πολλά και καλά μεζεδοπωλεία της Αμφιθέας. https://goo.gl/maps/LeWYeLhyxR62
Hotel Nestorion, Pentelis 8, Palaio Faliro
fb photo palaio Faliro album
+302109420820, info@nestoriohotel.gr
Bus to from Metro Fix No550 & B2 Planetarium bus station, Synggrou 383
Bus from Syntagma Square: B2
https://goo.gl/maps/s29QfwFBCcU2
http://www.expohotel.gr/en