Κάτω από τη(v) (ρῖνα) μύτη της Ακρόπολης..

Δεν χρειάζεται πολύ ιστορία ή πολύ φιλοσοφία αλλά απλά λίγη περιέργεια και πολιτιστικό ενδιαφέρον να γεμίσετε δημιουργικά τον εσωτερικό τουριστικό σας χρόνο. Αυτή τη φορά θα σας προτείνουμε μια σύντομη επίσκεψη του Μουσείου Κανελλόπουλου και ταυτόχρονα το τρι-γύρο της Ακρόπολης αρχής γενομένης από την Πλάκα οδό Θρασύλου, Στρατώνος και σκαρφάλωμα στα Αναφιώτικα και μετά όλο δυτικά.. οδός Θεωρίας και Πανός..  Ακολουθήστε μας μέσα από μοναδικό άλμπουμ φωτογραφιών στο fb μας. http://www.eie.gr/archaeologia/gr/index.aspx
 
To Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου ιδρύθηκε το 1976, μετά τη δωρεά της ομώνυμης συλλογής στο ελληνικό κράτος. Αρχικά στεγαζόταν στο διατηρητέο νεοκλασικό αρχοντικό Μιχαλέα στην Πλάκα στην Πλάκα, ενώ από το 2010 επαναλειτουργεί με την προσθήκη σε αυτό νέας πτέρυγας, που δημιουργήθηκε με την δωρεά της αείμνηστης Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου. Περιλαμβάνει αντικείμενα από τους προϊστορικούς μέχρι και τους νεότερους χρόνους, αναδεικνύοντας τη διαχρονικότητα και συνέχεια της ελληνικής τέχνης. Διαβάστε εδώ για το περιεχόμενο της Αίθουσας 2 στο Υπόγειο.
Στην αίθουσα αυτή εκτίθεται θεματικά συλλογή  προϊστορικών και κλασσικών αρχαιοτήτων.
Πρόκειται για ενότητες χάλκινων όπλων και κρανών,, χάλκινων ειδωλίων, κοσμημάτων, χρυσών, αργυρών, χάλκινων και από ημιπολύτιμους λίθους διαφόρων περιόδων, κυρίως ταφικής χρήσης. Η πλειονότητα των μαρμάρινων αντικειμένων του Μουσείου εκτίθενται εδώ. Χρονολογούνται από την αρχαϊκή έως την ύστερη ρωμαϊκή εποχή. Πρόκειται για αγάλματα, για επιτύμβια ανάγλυφα, και ρωμαϊκά πορταίτα, ενώ ξεχωρίζουν ένα επιτύμβιο λιοντάρι, ένα σύμπλεγμα έρωτα και ψυχής, μία περίκομψη ρωμαϊκή λειψανοθήκη και το πορτραίτο του αυτοκράτορα Τραϊανού.
https://goo.gl/maps/mMUUvAGUZQJ2
https://goo.gl/maps/2NQA7KMu9At