Πολλοί αισθανόμαστε συχνά την ανάγκη να δραπετεύσουμε για λίγο από την πραγματικότητα και να ταξιδέψουμε δια μέσου της μελωδίας στο ..σύμπαν. και να ρωτήσουμε τον ουρανό, αν υπάρχουμε, πότε και πως εμφανιστήκαμε, πόσο συλλογικά θα διαρκέσουμε, τι θα αφήσουμε πίσω μας, κατά πόσο πάνω στη γη μεταξύ των φυλών και των ανθρώπων.. θα επικρατήσει  ζούγκλα ή σεβασμός, αγάπη ή μίσος, συμφέρον ή αμοιβαίο όφελος και συνεργασία.
Από τα παραπάνω ερωτήματα και με την ευκαιρία τις δεκατέσσερις Φλεβάρη διαλέξαμε την αγάπη σαν θέμα και καλέσαμε τον Δημήτρη Ζέρβα να μας μιλήσει (παίξει) μουσικά για αυτή ενώ την κυρία Anne Margaret Ruth Ροδόπουλος να μας την ..αναλύσει στοχαστικά όπως θα δείτε παρακάτω..
See video here. See photo album here.
 
Η αγάπη είναι μια ισχυρή δύναμη που σπρώχνει την ανθρωπότητα προς την καλοσύνη.
Η αγάπη χτίζει και καλλιεργεί σχέσεις που ο άνθρωπος έχει ανάγκη για να ισορροπήσει μεταξύ της εργασίας και της καθημερινής ζωής.  Οι αρχαίοι Έλληνες, ήσαν αρκετά προωθημένοι στις ερμηνείες της αγάπης. Η αγάπη προϋπήρχε σαν θεσμός από την εποχή των Βαβυλωνίων και των Σουμερίων αλλά περισσότερο σαν μια εμπορική συμφωνία μεταξύ οικογενειών.
Στην Αρχαία Ελλάδα σαν έθιμο συναντούμε έξι "τύπους" αγάπης όχι όμως κάτω από την ρομαντική της ερμηνεία και την αέναη αναζήτηση της αδελφής ψυχής.
- ΕΡΩΣ - το όνομά του παραπέμπει στο Θεό της γονιμότητας και μερικές φορές στη φευγαλέα και φλογερή πλευρά του έρωτα.
- ΦΙΛΙΑ - ή βαθιά φιλία, αγνή ή ακόμα και σεξουαλική..
- ΦΙΛΙΑ - μεταξύ συντρόφων, αδέλφια στα όπλα, στα πεδία των μαχών. Αίσθηση της πίστης και της θυσίας για τον άλλο.
- ΤΡΥΦΕΡΟΤΗΤΑ - Παιχνιδιάρικη αγάπη ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά ανάμεσα στους νέους εραστές..
- ΑΓΑΠΗ - Η αγάπη του καθενός προς τον άλλο ως βάση για μια πιο σταθερή κοινωνία. Υπάρχει και η λατινική λέξη CARITAS που μεταφράζεται ως φιλανθρωπία.
- ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΓΑΠΗ ή μια ώριμη αγάπη μεταξύ των παντρεμένων ζευγαριών σε μια σχέση πλήρους αποδοχής και σεβασμού του άλλου.
- ΦΙΛΑΥΤΙΑ - αγάπη και σεβασμός για τον εαυτόν μας. Δεν είναι μια ναρκισσιστική ερμηνεία ελπίζοντας για φήμη και τύχη. Μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι επέκταση και έκφραση φιλικών αισθημάτων όχι μόνο προς τον εαυτό μας αλλά και προς τους άλλους.
Όλες οι πτυχές της αγάπης συντείνουν στην ανταλλαγή αληθινών και ειλικρινών συναισθημάτων και σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων.
ΕΙΘΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ ΜΕΡΑ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ.
Η αγάπη εκφράζεται μέσα από όλες τις πτυχές της ανθρώπινης δραστηριότητας κίνηση, μουσική, τέχνη, ζωγραφική, γλυπτική, λογοτεχνία, ποίηση κλπ.
Anne Margaret Ruth Ροδόπουλος