We are proud of our 169 unique photos in the special album of the National Garden in our fb.
Σας προτείνουμε να επισκεφτείτε τον Εθνικό Κήπο της Αθήνας.  Πριν σας παρουσιάσουμε τις φωτογραφίες (στο άλμπουμ του fb) μας  φροντίσαμε να μάθουμε μερικά πράγματα  με τη βοήθεια του διαδικτύου. Διαβάσαμε την ωραία ιστορία του Κήπου και μας έκανε εντύπωση τόσο το όνειρο που συνέλαβαν οι δημιουργοί του όσο και η πραγματικότητα σήμερα. Αποφασίσαμε να κάνουμε το γύρο του Κήπου και να φωτογραφήσουμε γνωστές και "άγνωστε" γωνιές του.  Σε μα επόμενη περιοδεία μας θα εξερευνήσουμε φωτογραφικά το εσωτερικό του.
Ο κήπος είναι ανοιχτός για το κοινό από την Ανατολή μέχρι τη Δύση του Ηλίου. Η κύρια είσοδος του πάρκου είναι από την Λεωφόρο Αμαλίας. Υπάρχουν άλλες έξι είσοδοι στον κήπο: μία από την οδό Βασιλίσσης Σοφίας, τρεις από την οδό Ηρώδου Αττικού (η μία είναι κλειδωμένη με αλυσίδα) και δύο από την περιοχή τού Ζαππείου πάρκου. Στον κήπο υπάρχουν λίμνες με πάπιες, ένας μικρός ζωολογικός κήπος, καφετέρια, η παιδική βιβλιοθήκη και μια παιδική χαρά.
Ο Χένρυ Μίλλερ (Henry Miller) έγραψε για τον Εθνικό Κήπο το 1939: "Το πάρκο παραμένει στην μνήμη μου όσο κανένα άλλο πάρκο που έχω επισκεφτεί στη ζωή μου. Η πεμπτουσία ενός πάρκου είναι όπως όταν κάποιος κοιτά ένα πίνακα ή ονειρεύεται, να βρίσκεται σε έναν τόπο που όμως δεν μπορεί ποτέ να πάει."
Hotel Nestorion - Palaio Faliro απέχει 15 λεπτά από το Κέντρο της πόλης ή τον Εθνικό Κήπο.(*) http://www.attiko-prasino.gr/Default.aspx?tabid=95&language=el-GR
(**)http://tinyurl.com/ovaphw6
(**)https://www.cityofathens.gr
(***) map https://goo.gl/maps/NMrvW