Πραγματοποιήθηκε 23-2-2017 , στο Φάληρο, λαμπρή τελετή για την τυπική παράδοση του θεσμού ΚΠΙΣΝ (SNFCC) στο Ελληνικό Δημόσιο (3 συναρμόδια Υπουργεία, Οικονομίας, Παιδείας και Πολιτισμού) και στο Δήμο Καλλιθέας. Προσκεκλημένοι και επισκέπτες άκουσαν με προσοχή τις τοποθετήσεις των αρμοδίων παραγόντων και απήλαυσαν τους μοντέρνους ήχους των μουσικών και καλλιτεχνικών  παραγωγών (μουσικών και φωτοδημιουργών).

Στις ομιλίες των εκπροσώπων τονίστηκε η σημασία της ολόπλευρης στήριξης του θεσμού από όλους και της παραπέρα ανάπτυξής του. Βλέπε επίσημη πληροφόρηση από την ιστοσελίδα του www.snfcc.org

Το ξενοδοχείο Nestorion Hotel  γειτνιάζει με το ΚΠΙΣΝ, απέχει 200 μέτρα, ανατολικά, παρακολούθησε από κοντά την δημιουργία του και φιλοξένησε ομάδες τεχνικών και ειδικών επιστημόνων κατά καιρούς. Παράγοντες του ξενοδοχείου θέλουν να πιστεύουν, ότι για την Ελλάδα, την Αθήνα και την ιστορική Φαληρική παραλία, αποτελεί ένα "Νέο Θαύμα"  που η ζωντάνια του θα εξαρτηθεί από την παιδεία των νεο Ελλήνων, οι οποίοι μελετώντας εις βάθος την ιστορία των θα κατανοήσουν ότι το αποδιδόμενο εις χείρας (*) των (δια των πολιτικών οικονομικών και κοινωνικών αντιπροσώπων) το εντάξουν στις πνευματικές  κατακτήσεις του ΙΘ' ως συνέχεια του Ε' π.Χ. αιώνα!!! Όχι μόνο λοιπόν είναι δυνατόν να το χαρούν οι μελλοντικές γενεές αλλά και θα το αξιοποιήσουν ως εφαλτήριο ανάπτυξης και ειρήνης στο μέλλον. Το Φαληρικό σημείο προσφέρεται και ιστορικά για να καταδείξει ίσως ότι παρ' όλες τις προσπάθειες των βαρβάρων από Θάλασσα (βλέπε Πέρσες Ξέρξη) να καταστρέψουν τον Ελληνικό Πολιτισμό, οι 'Έλληνες ξανά και ξανά υψώνουν μπροστά τους νέες Ακροπόλεις προπύργια Πολιτισμού, Πνεύματος και κατ' επέκταση Τουρισμού!