Από το ευαγγέλιο της περιηγητικής Ελλάδος του Κώστα Ουράνη "Ταξίδια στην Ελλάδα" εκδόσεις Εστίας ανακαλύπτουμε ότι ο ανεπανάληπτος δημοσιογράφος συγγραφέας είχε πετάξει με υδροπλάνο "από το Φάληρο εις τας Πάτρας μέσα σε μία ώρα..." Απίστευτο αλλά αληθινό έχει συμβεί στα χρόνια του μεσοπολέμου ακριβώς πότε δεν αναφέρεται. Ο Κώστας Ουράνης μεθάει από την απέραντη γαλανή σιγή του αιθέρα, από το διάστημα και απογειώνει το ενδιαφέρον του αναγνώστη να μυηθεί στα αισθήματα που νιώθει και τις εντυπώσεις που λαμβάνει από ένα πρώιμο ρομαντικό και συναρπαστικό ταξίδι με αφετηρία το Φάληρο.  Το Φάληρο στα χρόνια του μεσοπολέμου γνώρισε στιγμές δόξης με εγκαταστάσεις προσθαλάσσωσης και αποθαλάσσωσης υδροπλάνων, υποδοχής ξένων σε πανέμορφα ξενοδοχεία, όπως το Ακταίον, καθώς και περιόδους κοσμοπολιτισμού λόγω και ηλεκτρικού σιδηροδρόμου με το οποίο είχαν πρόσβαση οι Αθηναίοι στη θάλασσα για λουτρά και διασκέδαση.
Το Ακταίον και τo άλλο πολυτελές ξενοδοχείο Grand Hotel Phalere και άλλα σημαντικά κτίσματα όπως το θέατρο μετά το πόλεμο εγκαταλείφθηκαν και και τελικά κατεδαφίστηκαν, η περιοχή άλλαξε ριζικά και πήρε τη μορφή που σήμερα όλοι γνωρίζουμε με το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ΣΕΦ, το νεοαναγειρόμενο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ΚΠΙΣΝ, το Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Tae Kwon Do του Παλαιού Φαλήρου και τις εγκαταστάσεις του εμπορικού κέντρου Faliro Village Word. Η συνέχεια αναγγέλλεται (μαθαίνουμε) να δοθεί με μεγάλα έργα στο τμήμα αυτό, ελπίζουμε ήπιας μορφής, για την παραπέρα ανάπλαση  και την ενίσχυση της οικονομικής και τουριστικής ζωής της ιστορικής αυτής περιοχής. Φυσικά για τα ήδη υπάρχοντα σημειώσουμε ότι χρειάζονται φροντίδα, συντήρηση, νοικοκυριό, οργάνωση και παραπέρα αξιοποίηση. Τα νέα έργα αν γίνουν να εντάσσονται σε ένα γενικότερο σχέδιο ανάπτυξης της Αθήνας με προτεραιότητες και να μην είναι έργα βιτρίνας.
Γνωρίστε το σήμερα, περιοχή Δέλτα Φαλήρου. Μείνετε στο Nestorion Hotel και επισκεφτείτε την περιοχή με τις πανέμορφες μαρίνες. Οικονομικές τιμές, εξυπηρετηθείτε σωστά και δωρεάν wifi πρωϊνό μπουφέ.  Δυνατότητα ενοικίασης αυτοκινήτου από http://www.ansa.gr σε πολύ καλές τιμές, κατόπιν συνεννόησης με το ξενοδοχείο ή απ' ευθείας με το τηλ. +30  2109216304 Διεύθυνση URL μικρού μήκους : https://goo.gl/maps/F8F2b    Facebook : Nestorion Hotel : https://www.facebook.com/pages/Nestorion-Hotel/233688549984945?ref=hl/  G+ : Hotel Nestorion : https://plus.google.com/u/0/b/101055452109236484328/+NestoriohotelGr/posts/  Φαγητό : Google map link : Tavern "Arsenis" https://goo.gl/maps/8ySXt/  Url: http://www.booking.com/hotel/gr/nestorion-hotel-athens.html (πληροφορίες και κράτηση)