Ο υπέροχος γαλάζιος ουρανός της Αθήνας μαγεύει τους πάντες καθώς όλο και πιο συχνά εμφανίζεται καθώς απομακρυνόμαστε από το Χειμώνα. Στο κέντρο της Αθήνας δεσπόζει η πλατεία Συντάγματος και ιστορικά κτίρια γύρω από αυτήν. Δεκάδες εκατοντάδες περιηγητές Έλληνες και ξένοι παιδιά και ενήλικοι συγκεντρώνονται μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη να παραστούν σε μια εντυπωσιακή τελετή φρουράς της Δημοκρατίας.. Ακριβώς μπροστά με μεγαλοπρέπεια στέκει το Εθνικό Κοινοβούλιο, πρώην ανάκτορα βασιλέων της Ελλάδας. Το πολίτευμα της Ελλάδος είναι Το πολίτευμα της Ελλάδας είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Αρχηγός είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος εκλέγεται από την Βουλή για 5 χρόνια, αλλά η εξουσία του είναι περιορισμένη. Δίνει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και διορίζει τον πρωθυπουργό. Εκπροσωπεί τη χώρα στο εξωτερικό.
Η πλατεία Συντάγματος είναι ο ομφαλός της πόλης. Εδώ θα σταματήσουν εκατοντάδες τουριστικά λεωφορεία για να βγάλουν οι επιβάτες τους φωτογραφίες. Στα σπλάχνα του διασταυρώνοντα οι γραμμές του μετρό από και προς το αεροδρόμιο, προς Ακρόπολη, προς τα δυτικά ή τα βόρεια και τα νότια προάστια με απόληξη το λιμάνι του Πειραιά. Από τη πλατεία αυτή ξεκινά το τραμ για τα νοτιοανατολικά προάστια.
Σε δυό βήματα βρίσκεται η Ακρόπολη και από δω ξεκινά ένα μεγάλο δίκτυο μεγαλοπρεπών Μουσείων.
Πλατεία Συντάγματος, Πλατεία Δημοκρατίας, Πλατεία πολιτικών και φιλειρηνικών συγκεντρώσεων του Ελληνικού λαού.
Η πλατεία Συντάγματος απέχει 15-20 λεπτά με λεωφορείο  και μετρό από το ξενοδοχείο Νεστόριον ή 10 λεπτά με ταξί. Δείτε τις φωτογραφίες της πλατείας και των γύρω δρόμων.
https://goo.gl/maps/UxJ79upa83s
https://goo.gl/maps/rkpSmPGcUb22