(13-14-15 May 2016 Γήπεδο TAE KWON DO Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου)
(950 μέτρα από το Ξενοδοχείον Nestorion) https://goo.gl/maps/5cMVk54ekYT2
Η τέχνη του τατουάζ στο απόγειό της. Το ξενοδοχείο Nestorion για μία ακόμη χρονιά φιλοξενεί διακεκριμένους καλλιτέχνες από την Κύπρο, την Αγγλία, την Χιλή οι οποίοι παρουσίασαν τις καλλιτεχνίες τους στο χώρο και πήραν μέρος στις διάφορες φάσεις των διαγωνισμών. Χώρες που πήραν μέρος στις εκδηλώσεις ήταν GERMANY, USA, CYPRUS, SOUTH KOREA, ITALY, SPAIN, UK, BULGARIA, SWIZERLAND, JAPAN, RUSSIA, DEMOCRACY OF SKOPIA, SWEEDEN, FRANCE, ALBANIA. Οι εκδηλώσεις πλαισιώθηκαν από πλήθος μουσικών events, κορυφαίο ήταν το πάρτι του Σαββάτου της 14 Μαΐου όπου ο Δημήτρης Αθανασιάδης στα decks έπαιξε ανόθευτο ροκ εν ρολ, δίπλα στα μηχανάκια που χτυπούσαν χρώματα, σχέδια και εικόνες. Για φαγητά, ποτά και κοτούλας μιλάμε έρευσαν άφθονα μέχρι τις πρωινές ώρες ! Χαρακτηριστικό των εκδηλώσεων ήταν οι προσέλευση δεκάδων εκατοντάδων νέων φαν του τατού και της σχετικής κουλτούρας.

Από το πρόγραμμα της The International Athens Tattoo Convention σας μεταφέρουμε το ιστορικό ( story telling) της δερματοστιξίας.

"Η τέχνη του τατουάζ είναι μία από τις αρχαιότερες μορφές τέχνης στην ιστορία της ανθρωπότητας και υπάρχει από την παλαιολιθική εποχή. Άνθρωποι από διάφορους πολιτισμούς σε όλον τον κόσμο "βάφουν" τα σώματά τους εδώ και πάνω από 5.000 χρόνια είτε στο πλαίσιο θρησκευτικών τελετουργικών, είτε ως σύμβολα κοινωνικής θέσης, ή απλά για λόγους αισθητικής.
Για παράδειγμα, ο πολιτισμός των Moche, που κυβέρνησε πολλά τμήματα των Άνδεων γύρω στα 500 π.Χ., χρησιμοποιούσε τα τατουάζ για να δηλώνει την ηγεσία.
Η τέχνη των τατουάζ υπήρχε ακόμη και στον πολιτισμό διαφόρων φυλών Ινδιάνων της Αμερικής, με τα τατουάζ πολλές φορές να εξυπηρετούν θρησκευτικούς σκοπούς, ή να αποτελούν "μετάλλια" νίκης σε πολέμους.
Οι Inuit χρησιμοποιούν τα τατουάζ για αισθητικούς λόγους, καθώς επίσης και γιατί πίστευαν ότι θα τους προσέφεραν μια ειρηνική ζωή μετά θάνατον. Τα σημάδια γίνονταν με βελόνα και κλωστή, η οποία είχε περαστεί από καπνιά. Στη συνέχεια την περνούσαν κάτω από το δέρμα, ακολουθώντας ένα συγκεκριμένο μοτίβο.
παρομοίως οι άνδρες της φυλής Cree συνήθιζαν να κάνουν τατουάζ σε όλο τους το σώμα, ενώ οι γυναίκες είχαν περίτεχνα διακοσμητικά σχέδια από τη μέση του θώρακά  τους μέχρι τη λεκάνη, ως "προστατευτικές ασπίδες" για να έχουν ασφαλή εγκυμοσύνη.
Στις ακτές του Ειρηνικού, η φυλή των Maidu χρησιμοποιούσε τα τατουάζ για λόγους ομορφιάς".

Το ξενοδοχείο Nestorion δια του εκπροσώπου του .. ως φαν γενικώς της τέχνης επισκέφθηκε το event και αποθησαύρισε στιγμιότυπα από το ευτυχισμένο αυτό κόσμο του παραδείσου του τατουάζ που συνέβη φέτος το Μάη 13-14-15 στο Ολυμπιακό Πόλο του Φαλήρου! Και του χρόνου λοιπόν και πάλι με επιτυχία!
Album photos here: Nestorion Hotel Face Book.
https://goo.gl/OMSwEC.