Καλλιθέα: Φιλόκαλος γείτονας !  Ένας πολύ σημαντικός γείτονας του Παλαιού Φαλήρου δυτικά είναι η Καλλιθέα. Δεσμοί θαλάσσης, ιστορίας φαληρικού Όρμου, Ναυτικών Ομίλων, Μαρινών, παραλιακών ιστορικών ξενοδοχείων, Λεωφόρου Συγγρού, Ιδρύματος Νιάρχου (πρώην ιππόδρομου), παραλιακού τραμ, παραλιακής Ποσειδώνος, Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και σχέσεις που έχουν τις ρίζες τους πολύ πίσω στην ιστορία βεβαιώνουν την σπουδαιότητα των δύο πόλεων και κυρίως της Καλλιθέας. Η Καλλιθέα απλώνεται σε μία έκταση 4.500 στρεμμάτων ανάμεσα στον Φαληρικό Όρμο (Τζιτζιφιές) και την Αθήνα. Είναι θα λέγαμε η μεγάλη της αδελφή.
Η Καλλιθέα έχει πληθυσμό που προσεγγίζει τους 200.000 κατοίκους και την συναντάμε αριστερά κατεβαίνοντας τη Συγγρού. Έχει πολλές εισόδους και εξόδους στα όρια του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου και της Λεωφόρου Συγγρού. Αξίζει γνωριμίας τόσο από πλευράς ξένων όσο και Ελλήνων Τουριστών. 'Έχει γίνει μια πολύ καλή δίγλωσση δουλειά καταγραφής της ιστορίας της πόλης και του δήμου από τον Πολιτιστικό Οργανισμό Καλλιθέας από όπου και αντλήσαμε φωτογραφίες και στοιχεία. Θα τον βρείτε εδώ : http://www.kallithea.gr/files/1/kallithea_history/Kallithea.pdf  Το ξενοδοχείο Nestorion είναι λοιπόν και λόγω γεωγραφικής θέσης κατάλληλο για ολιγοήμερες παραμονές τουριστών για city break στη Καλλιθέα, για παραμονές των στελεχών επισκεπτών των επιχειρήσεων της Καλλιθέας, για συμμετέχοντες σε σεμινάρια, αθλητές, παίχτες μπάσκετ και ποδοσφαίρου και άλλων αθλητικών δραστηριοτήτων, πανεπιστημιακών στελεχών, ιατρών κλπ.
Μερικά από τα σημεία τουριστικού και πνευματικού ενδιαφέροντος της Καλλιθέας κατ΄ αλφαβητική σειρά τα οποία προτείνουμε να επισκεφθείτε και αν θελήσετε και οργανωμένα. Αθλητικά Σωματεία Καλλιθέας Δημοτική Βιβλιοθήκη Δημοτικό Θέατρο Δημοτικό Κέντρο Υγείας Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας "Γρηγόρης Λαμπράκης" Διδασκαλείον Νηπιαγωγών (1912) Εθνικόν Ορφανοτροφείον Πολέμου (1912) Επαγγελματική Σχολή Θηλέων (1915) Ηρώον Ελλήνων του Πόντου (Πλατεία Δαβάκη) Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Ιστορικό Κτίριο Συλλόγου Κωσταντινοπολιτών Καθεδρικός ναός των Αγίων Πάντων Ναός Αγίου Νικολάου Οίκος Τυφλών (1906) Πάντειος Ανωτάτη Σχολή Πολιτικών Επιστημών (1927) Πεζόδρομος οδού Κρέμου και Μεγαλουπόλεως Πλατεία Κύπρου Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Σιβιτανίδειος Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων (1927) Σύλλογος Ποντίων "Αργοναύται Κομνηνοί" Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Χαροκόπειος Οικοκυρική Σχολή Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο
Μερικά από τα μεγάλα πλεονεκτήματα της Καλλιθέας:
Έχει πρόσβαση από το κέντρο με μετρό, ηλεκτρικό, τραμ. Έχει πολλές εισόδους από την λεωφόρο Συγγρού. Έχει μέτωπο στη θάλασσα το οποίο αναβαθμίζεται. Έχει σπουδαία ναυταθλητική δραστηριότητα. Έχει εισόδους από την οδό Πειραιώς. Έχει βολικούς εξόδους στο λιμάνι του Πειραιά. Έχει ιστορία που αξίζει να την αγγίξετε. Έχει καλούς όμορους παραθαλάσσιους γειτόνους όπως το Παλαιό Φάληρο όπου στους κόλπους του και σε απόσταση αναπνοής από την Καλλιθέα βρίσκεται και το Nestorion Hotel. Έχει στις παρυφές της δύο μεγάλα νοσοκομεία το Ωνάσειον και το Metropolitan Hospital. Συνδέεται με το Π.Φάληρο και μέσω υπόγειων πεζοδιαβάσεων Λ.Συγγρού.
Το ξενοδοχείο Nestorion +302109425010 βρίσκεται στο Παλαιό Φάληρο, Πεντέλης 8, στα δυτικά σύνορα με την Καλλιθέα και μπορεί να εξυπηρετήσει άριστα επισκέπτες της πόλης που θέλουν να μείνουν μερικές μέρες και να κάνουν δουλειές ή τουρισμό ή αθλητισμό και διαθέτουν αυτοκίνητο. https://goo.gl/maps/WcAca Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να μετακινηθούν με ταξί, λεωφορεία παραλιακώς ή μέσω Συγγρού. Το τηλέφωνο του ξενοδοχείου είναι +302109420820, +302109425010 nestorionhotel.sales@gmail ή info@nestoriohotel.gr Δείτε μέρος της δραστηριότητας του hotel στο fb Nestorion Hotel http://tinyurl.com/oyls79g