Μία ευθύγραμμη λεωφόρος ξεκινά από την καρδιά της πρωτεύουσας Αθήνας και κατευθύνεται νότια προς την θάλασσα. Είναι ίδια θάλασσα που πριν 2.500 χρόνια έβρεχε τα πόδια της Αθήνας και άλλοτε την ευνοούσε (ναυτικός στόλος - εμπόριο) και άλλοτε την έφερνε σε δύσκολη θέση λόγω του ότι εύκολα οι εχθροί την πλησίαζαν πολύ.
Έχετε επιλέξει να επισκεφθείτε δύο σημαντικά μέρη της Αττικής χερσονήσου. Την πόλη του Λαυρίου (αρχαίο θέατρο και Μουσείο) και το ακρωτήριο Σούνιο (τον ναό του Ποσειδώνα).
Ακολουθήσετε με εμπιστοσύνη την Λεωφόρο Συγγρού και στη συνέχεια, με άνεση, οδηγείστε νοτιοανατολικά στη Λεωφόρο Ποσειδώνος. Στα δεξιά σας ο Σαρωνικός Κόλπος.
Κάντε μία στάση στη δεξιά μεριά της λεωφόρου  καθώς βγαίνετε από την Αθήνα. Στο προάστιο της Αθήνας που λέγεται Βoula or Voula ας πούμε.. Θαυμάστε το διπλό γαλάζιο ουρανού και θαλάσσης. Θαυμάσιο ζευγάρι..
Η ιδέα που προτείνουμε, είναι να κάνετε μία μικρή παράκαμψη. Μία μικρή, αρκετά συμπυκνωμένη, αυθεντική κωμόπολης που λέγεται "Kalyvia" θα βρείτε στη διαδρομή σας. Είναι μεσόγεια. Διασχίστε την κάντε μία στάση στο κέντρο της θαυμάστε το μητροπολιτικό της ναό, πιείτε ένα καφέ με τους ντόπιους, "τρελαθείτε" από την αναδυόμενη τσίκνα του kokoretsi του Mr Kollia, δώστε υπόσχεση ότι θα ξαναπεράσετε και συνεχίστε τη διαδρομή.

Εύκολα και όμορφα θα καταλήξετε στους πρόποδες ενός λοφίσκου κοντά στη πόλη του Λαυρίου που στη κορυφή του με περηφάνια μέσα στο χρόνο αντέχει μια Ακρόπολη και στα πόδια του ένα αρχαίο θέατρο..
Δεν θέλουμε εδώ να σας κουράσουμε με ιστορικές λεπτομέρειες  που άνετα μπορείτε να τις βρείτε στο internet..
Αλλά να σας πούμε μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Μουσείο της πόλης με τα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής, να διαβάσετε τις επεξηγηματικές επιγραφές στις βιτρίνες του Μουσείου, να απολαύσετε ένα ορεκτικό ποτό ouzo και τα συνοδευτικά ορεκτικά "mezedakia" στο λιμάνι της πόλης.

Η ημέρα, ο χρόνος, η ανυπομονησία για τον τελικό προορισμό, τον Temple Poseidon κυλάει.. Ο δρόμος συμβαδίζει με την δαντελωτή ακτογραμμή, αλλά δεν συναντιέται μαζί της. Υπομονή σε πολύ λίγο χρόνο θα φθάσετε στον ιερό βράχο του Σουνίου όπου ο ωκεανός που τον περιβάλλει θα σας χαρίσει δια βίου μοναδικές εικόνες..
Δεν λέμε τίποτα άλλο απολαύστε το τοπίο. Εμείς θα σας δώσουμε ένα δείγμα του αμυδρά εδώ..
Have in mind:
This text is fully supported by Google tools for translation in English..
See photo album in Nestorion Hotel face book.
This present half a day excursion story telling is a true one..
This trip fits perfectly for a stay and drive.
See Google map: https://goo.gl/maps/6pZqPBiiL3y
Χασαποταβέρνα Κόλλιας +302299048242
xasapotavernakollias@gmail.com
Πλατεία Ευαγγελισμός, Καλύβια Θορικού
See Google sat map: https://goo.gl/maps/KicLNZXyYVn