Ένα ευτυχές γεγονός, η έλευση  στο κόσμο τούτο τον υπέροχο, μιας ακόμη μπέμπας, που αναμένεται να εξελιχθεί σε μια όχι τυχαία προσωπικότητα για την τοπική κοινωνία, συνέβη πρόσφατα (έτος 2018, Γενάρη Μήνα). Η  Γέννηση της Παρασκευούλας (;) ή Βούλας (;) Θεοδωρής ή Θιωρρής  (*) ή Θιωρρής ο Πάππους και Παρασκευή η Γιαγιά είναι πλημμυρισμένοι από χαρά και ενθουσιασμό αφού όλα πήγαν καλά στο μαιευτήριο Ρέα. Η βοηθητική παραμονή τους στο ξενοδοχείο Hotel Nestorion δίπλα στο REA είχε να κάνει με την έμπρακτη αλληλεγγύη και υποστήριξη της κόρης τους Μοσχούλας στις πρώτες λεπτές ημέρες που  ακολούθησαν τη γέννα.  Οι επισκέψεις σταθερές, τα νέα καλά κάθε μέρα μέχρι ότου ήλθε η πολυπόθητη μέρα της επιστροφής στα Αφάντου της Ρόδου, όπου η Παρασκευούλα (?) διάλεξε να κάνει την εμφάνιση της.  Το  χωριό ένα από τις ιδιαίτερες σε ομορφιά τοπική παράδοση, διάλεκτο και γαστρονομία  έχει την πιο μεγάλη επτά χιλιόμετρα αμμώδη παραλία της Ελλάδος. Έχει μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον. Οι κάτοικοί του ασχολούνται με την γεωργία, και πολλοί από αυτούς είναι η δεύτερη ή τρίτη γενιά έμπειρων ξενοδοχοϋπαλλήλων, εμπόρων και επιχειρηματιών στη Ρόδο. Εμάς εδώ μας εντυπωσίασε η ευχάριστη παρουσία του ζεύγους  Θιωρρή και Βούλας (;), ιδιοκτητών της οικογενειακής ταβέρνας  ουζερί "Ο Θιωρρής". Το ψαροκουτούκι με το - λουλακί το χρώμα - αυτό θα λέγαμε με μια φαληριώτικη διάθεση, χωρίς να το γνωρίζουμε κέρδισε την εμπιστοσύνη μας, από την περιγραφή των σπεσιαλιτέ του από την κυρία Βούλα τη Γιαγιά, υπεύθυνη στα κρύα, σαλάτες, μαγειρευτά και τον κύρ Θιωρρή, σεφ, ψητά και άλλα ζεστά.  Οφείλουμε να τονίσουμε επίσης την ευκολία στην επικοινωνία που έχουν αυτοί οι άνθρωποι, άρα και την διάδοση του ονόματός των από σε στόμα. Εκεί καταφθάνουν από την άλλη άκρη του κόσμου επισκέπτες να περάσουν μοναδικές γευστικές στιγμές. Σε αυτό βοηθά βέβαια και  η διάδοση του ουζερί και των θέλγητρών των φωτογραφιών μέσα από τα social media. Επαναλαμβάνουμε εδώ μερικές από αυτές που υπο-αντι-τυπωσαμε.. Ευχαριστούμε τους συναδέλφους και τους ευχόμαστε η μπέμπα να είναι τυχερή και γρήγορα να γευθεί την περίφημη σπεσιαλιτέ "γαρίδες με ούζο"!
Mε τη Βούλα  λοιπόν στην αγκαλιά φανταζόμαστε την δεμένη αυτή οικογένεια να προχωρά μπροστά να προοδεύει και φυσικά να αυξάνεται..
(*) Στο καθιερωμένο Θιωρής εμείς προσθέσαμε ακόμα ένα "ρ" έτσι για να υπογραμμίσουμε τον πλούτο και την μοναδικότητα αυτού του ανθρώπινου και γαστρονομικού μπραντ.

Ouzeri ο Thioris
https://www.facebook.com/OuzeriOThiores/
http://www.rhodesbest.com/item/ouzeri-o-thioris/
Address & Contact
Address: Afandou
GPS: 36.2930243, 28.1627722
Telephone: +302241053340
Email: vaggelis_d@hotmail.com

Καλωσόρισε η μπέμπα!
Κάτω κει στη Ρόδο, στο Ροδονήσι!
Σαν την Άρτεμη δόξα ν' αποκτήσει!
Και σαν ελαφίνα σε ροδοδάση!
Μία  μέρα να κυβερνήσει!