Το βλέμμα και το πνεύμα των επισκεπτών της Αθήνας είναι στραμμένο από μακριά ή κοντά   γύρω από το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, της Αθήνας της Ευρώπης, της Αθήνας  του κόσμου.  Είναι άξιο θαυμασμού που επισκέπτες από όλα τα μέρη της γης την πρώτη λέξη που θα πούνε για το τι θα δούνε είναι: Ακρόπολη.

Ακρόπολη ορατή από τα roof garden πολλών ξενοδοχείων, από μπαλκόνια, από πολλά εστιατόρια, από το εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης. Ειδικά για το χώρο αυτό υπογραμμίζουμε:  Στον δεύτερο όροφο λειτουργεί Εστιατόριο με εξώστη 700 τ.μ και πανοραμική θέα στην Ακρόπολη και στους άλλους ιστορικούς λόφους της Αθήνας..

Ακρόπολη ορατή από τους ακτινωτούς δρόμους της πόλης, τους πεζόδρομους γύρω από αυτήν, από τις ιστορικές συνοικίες και μεγάλες ή μικρές πλατείες. Και εκεί που οδηγεί ή περιπατεί κάποιος αμέριμνα ανάμεσα στα καταπληκτικά νεοκλασικά και τα αδιάφορα νεώτερα κτίρια σίγουρα ξαφνικά θα δει από κάποια γωνιά να ξεπροβάλει η Ακρόπολη.

Ακρόπολη ορατή από τους ιστορικούς λόφους όπως   Άρειος Πάγος,  Λόφος Μουσών (Φιλοπάππου),  Λόφος Νυμφών (Αστεροσκοπείου) Πνύκα, Λυκαβηττός, Αγχέσμια  όρη (Τουρκοβούνια). Φυσικά κανένας λόφος δεν μπορεί να ανταγωνιστεί το κάλος του λόφου της Ακροπόλεως ελλείψει ιερών κοσμημάτων.. Όλοι οι λόφοι έχουν εύκολη πρόσβαση με τα πόδια ή με αυτοκίνητο.

Ακρόπολη ορατή (!) και από την αδελφή πόλη (Πειραιά) και της δικιά της αόρατη ακρόπολη την ονομαζόμενη Καστέλα. Ο ομώνυμος  λόφος έχει διπλή χάρη καθώς κερδίζει θέα από την απέραντη κυρίως νοτιοανατολική Αθήνα και το Αιγαίο που απλώνεται μπροστά του.

Ακρόπολη ορατή και από την Καλλιθέα και τους χαμένους (χτισμένους) λοφίσκους της. Την σκυτάλη παίρνει  ο τεχνικός λοφίσκος του Πολιτιστικού Κέντρου Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου στο ιστορικό Δέλτα Φαλήρου που συνομιλεί και με τις δύο Ακροπόλεις Αθηνών και Πειραιά από το "κάνοπι" του.  Το ΠΚΙΣΝ αποτελεί το νέο στολίδι των Αθηνών που φιλοδοξεί  να γίνει ο δεύτερος τουριστικός  πόλος έλξης  των Αθηνών.

Από το ξενοδοχείο Nestorion η Ακρόπολη θα μπορούσε να είναι ορατή μόνο δια αντανακλάσεως από ένα μεγάλο καθρέπτη στο Λυκαβηττό! Ο λόφος αυτός είναι ορατός από την ταράτσα του κτιρίου, καθώς και ο κατοικημένος λόφος της Καστέλας (Πειραιάς).  Από το Nestorion μπορείτε μερικώς να δείτε  και το Πολιτιστικό κέντρο Νιάρχου ή περπατώντας σε 5 λεπτά να βρεθείτε εκεί.

Με αφορμή λοιπόν την Ακρόπολη φίλοι μας επισκέπτες του Παλαιού Φαλήρου και των  Αθηνών, θέλουμε να σας πούμε ότι είστε καλοδεχούμενοι στο ξενοδοχείο μας. Η ομάδα του ξενοδοχείου είναι έτοιμη να σας υποδεχθεί και να σας δώσει πολλές ιδέες για να συμπληρώσετε ένα ωραίο πρόγραμμα επισκέψεων και  εκδρομών στην Ελλάδα και να περάσετε καλλίτερα.