Μια έκθεση "χρυσάφι" 26-29/6/2016 δεν πέρασε απαρατήρητη από το Αθηναϊκό φιλότεχνο κοινό. Η Art-Athina  είναι μια πρωτοποριακή διεθνής έκθεση που αναδεικνύει ό,τι πιο μοντέρνο συμβαίνει στο χώρο της Τέχνης. Δεκάδες καλλιτέχνες παρουσίασαν τα έργα τους. Εκατοντάδες επισκέπτες, παράγοντες της τέχνης, έμποροι, γκαλερίστες, καλλιτέχνες, επαγγελματίες και ερασιτέχνες τα εξερεύνησαν, μίλησαν με τους δημιουργούς, έκαναν τις επιλογές τους, πήραν τις φωτογραφίες τους.

Αντιγράφουμε ένα απόσπασμα που μας άρεσε από την μπροσούρα της Depo Darm.. "Ο σημερινός άνθρωπος, ως αποτέλεσμα της αποξένωσης και της μοναχικότητας που νιώθει δίνοντας μια καθημερινή μάχη για να διασφαλίσει τα κεκτημένα του και να διατηρήσει την αξιοπρέπειά του μέσα σε ένα δύσκολο κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον, αισθάνεται όλες οι αξίες του να δοκιμάζονται. Οι δημιουργοί που συμμετέχουν στην ομαδική έκθεση πραγματεύονται ως ένα βαθμό την κατάσταση αυτή, τροφοδοτώντας το θεατή με διλλήματα αμφισβήτησης του σύγχρονου τρόπου ζωής και τάσεις διεκδίκησης των απολεσθέντων δικαιωμάτων και προσωπικών ελευθεριών του, προάγοντας ένα αίσθημα ευφορίας και ταύτισης με μια κατάσταση υπέρτατης πνευματικής νίκης: "As long as we have faith in our own cause and an unconquerable will to win, victory will not be denied us (W.S.C)."
Η επίσκεψή μας στον χώρο της έκθεσης θα λέγαμε ότι ατομικά απέδωσε καρπούς και είχε και μερικά long term οφέλη μέσα από τις διάφορες επαφές και σχέσεις με τους καλλιτέχνες που αρχίσαμε να χτίζουμε από εκεί.

Συμπληρωματικά σημειώνουμε ότι ο εκθεσιακός χώρος  The Art-Athina οργανώθηκε και φέτος (2016) στο κλειστό γήπεδο ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ στο Δέλτα Φαλήρου. Η περιοχή προσφέρει άπειρο χώρο για περίπατο, από τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις Καλλιθέας, μαρίνα Καλλιθέας, Μαρίνα Τζιτζιφιές, ΝΟΚ, πλατεία Νερού, Πολιτιστικό Κέντρο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, λιμανάκι Παλαιού Φαλήρου με το μικρό καρνάγιο του και τα κρουαζιερόπλοια εκδρομών μιας ημέρας, Μουσείο Θωρηκτό Αβέρωφ, Μαρίνα Φλοίσβου, Πάρκο Φλοίσβου και άλλα ενδιαφέροντα σημεία, όπως ίχνη του αρχαίου λιμανιού του Παλαιού Φαλήρου και το μυστηριώδες κτήριο - οι ταμπέλες. Ορισμένα σημεία της ευρύτερης περιοχής αξίζουν μεγαλύτερης προσοχής και φροντίδας από τους φορείς. Η πλειοψηφία όμως των σημείων είναι αναδεδειγμένη όπως η παιδική χαρά για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, το νέο κλειστό Γυμναστήριο Παλαιού Φαλήρου.   
Για περισσότερες πληροφορίες και ξενάγηση στην περιοχή τηλεφωνήστε στο +302109420820 ή στείλτε e-mail: info@nestoriohotel.gr
220 Photos album here:</strong></span>
</a>