Ένα γλυκύτατο ζευγάρι Ιταλών πρόσφατα επισκέφτηκαν την περιοχή μας για ιατρικούς (*) λόγους και έμειναν λίγες μέρες μαζί μας στο Nestorion: O Pasquale και η Silvana. Οι εν λόγω επισκέπτες προέρχονταν από την περιοχή της Καλαβρίας από τη πόλη Leuca (Λέτσε) https://goo.gl/maps/DPt4rvpS2yw και είναι καλλιτέχνες βιοπαλαιστές.  Η επικοινωνία με το περιβάλλον στη χώρα μας ήταν πολύ εύκολη για αυτούς γιατί χωρίς  κανένα απολύτως δισταγμό μας πλησίασαν και μας μίλησαν στα Ιταλικά βέβαιοι πως θα τους καταλάβουμε. Και πράγματι αυτό συνέβη σε μεγάλο βαθμό γιατί είτε οι λατινογενείς λέξεις μας είτε οι διεθνείς είτε οι γαλλίζουσες ιταλικές λόγω λατινικής συγγένειας βοήθησαν τα μέγιστα. Άλλωστε η μεσογειακή ιδιοσυγκρασία,  η ψυχολογία, η τοπογραφία των δύο λαών κάνει το θαύμα της.. Η σύγχρονη εξ άλλου επικοινωνιακή τεχνολογία με τα εργαλεία της fb, μετάφραση google, φωτογραφίες βοήθησαν πάρα πολύ. Η θέληση και η διάθεση των ανθρώπων που αν και μια τεράστια λίμνη νερού τους χωρίζει  βλέπουμε να τους ενώνει η καλή καρδιά και η ελληνική φιλοξενία..
Ο Pasquale και η Silvana ήσαν υπό την ευθύνη ομιλούντα απταίστως την Ιταλική αλλά και στο ξενοδοχείο και στην αγορά συνάντησαν  Έλληνες που μιλούσαν Ιταλικά. Ήρθαν στην Ελλάδα οδικώς. La Leuca, Prindezi, Patra, Athens, Hotel Nestorion. https://goo.gl/maps/ggyC6Sh5Gp12. Κατά την διάρκεια της παραμονής τους επεσκέφθησαν το Μουσείο της Ακρόπολης, τον Παρθενώνα και την Πλάκα.
Στον Pasquale και την Silvana ευχόμαστε υγεία και ευτυχία.
(*) Υπενθυμίζουμε ότι στην περιοχή του Nestorion Hotel  http://www.nestoriohotel.gr γειτνιάζουν τα νοσοκομεία, ΡΕΑ, ΩΝΑΣΕΙΟ, ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ, ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ, ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ATHENS VISION , ORASIS και το νεφρολογικό κέντρο MESOGEIOS.