To θέμα είναι απλό.  Όμορφο όνειρο μεταξύ άλλων.. μια επίσκεψη στην Ελλάδα εν μέσω unrest όπως είπε και ένας σχολιαστής booking com.. No problem.. Αναζήτηση ξενοδοχείου εκτός κέντρου πόλης με κριτήριο καλά σχόλια.. ελληνική υποδοχή, επαγγελματική ενημέρωση, φιλική ατμόσφαιρα, πραγματικό ενδιαφέρον για τις εφήμερες μικρό ανάγκες που δημιουργούνται από το τίποτα σε ένα ξένο τόπο.. και σύνδεση της τοπικής αφήγησης με την ευρύτερη γεωγραφική.. Το λόγο τον έχουν φίλοι μας πελάτες Βρετανοί αλλά φίλες μας Μεξικάνες οι οποίοι πέταξαν μέχρι την Αθήνα για μερικές μέρες έτσι απλά αλλά και απόλαυσαν μια κρουαζιέρα μιας μέρας . . Εμείς βρήκαμε την αφορμή να επαναλάβουμε τις πληροφορίες που βρήκαμε εδώ και κει.. μέχρι να πάμε στην πηγή και να περιγράψουμε  τα πράγματα με τη δικιά μας πένα!
Πάμε λοιπόν με http://www.olympiccruises.gr/ Ύδρα Πόρο Αίγινα!
Μία επίσκεψη στο ΙΑΜΥ (ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΔΡΑΣ) είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ιστορία. Στο Μουσείο εκτίθενται σπουδαία έργα ζωγραφικής του 19ου αιώνα και πλήθος αντικειμένων - κειμηλίων από τον αγώνα του 1821. Μεταξύ άλλων ξεχωρίζουν η μεγάλη χάρτα του Ρήγα Φεραίου, φιλοτεχνημένη από το μεγάλο Έλληνα οραματιστή και τυπωμένη στη Βιέννη το 1973 όπως και η ασημένια λήκυθος με την ταριχευμένη καρδιά του ναυάρχου Μιαούλη. Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει μια πολύ σημαντική δωρεά με προσωπικά ενθυμήματα του ενδόξου νικητή των Βαλκανικών πολέμων Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη.
Στο πωλητήριο μπορείτε να αγοράσετε αντίγραφα μουσειακών αντιγράφων, ειδικές εκδόσεις για την Ύδρα και την Τέχνη, καθώς και υπογεγραμμένες μεταξοτυπίες έργων διάσημων Ελλήνων και ξένων ζωγράφων που έχουν εκθέσει τα έργα τους στο μουσείο.
http://www.hydraview.gr
 
Αρχαιολογικό Μουσείο του Πόρου, το οποίο είναι ανοιχτό για το κοινό καθημερινά εκτός Δευτέρας, από τις 9.00 έως τις 15.00. Εδώ εκτίθενται ευρήματα που χρονολογούνται από την Μυκηναϊκή ως και την Ρωμαϊκή εποχή και προέρχονται από τις ανασκαφές του Ναού του Ποσειδώνα, της Αρχαίας Τροιζήνας, των Βασιλικών Τάφων της Μαγούλας, της Απάθειας, από το Μόδι και τον Αγ. Κωνσταντίνο Μεθάνων.
http://www.poros.com.gr/sights/
 
Το Αρχαιολoγικό Μουσείο της Αίγινας περιέχει αρχαία κατάλοιπα και κειμήλια. Υδρύθηκε το 1828 από τον Ιωάννη Καποδίστρια. Στο Μουσείο υπάρχουν διάφορα αγγεία, πήλινα, κεραμικά, αλάβαστρα, λύχνοι, αγαλματίδια, επιγραφές, νομίσματα, όπλα και χάλκινα σκεύη. Στον προθάλαμο του Μουσείου υπάρχει αναπαράσταση πρωτοελλαδικής κατοικίας,
το λεγόμενο "λευκό σπίτι" με 1ο, 2ο όροφο και χυτήριο από χαλκό και στο αίθριο επιτύμβια ανάγλυφα από το νεκροταφείο της Ρήνειας. Το Μουσείο αποτελείται από 3 αίθουσες, μέσα στις οποίες υπάρχουν ταξινομημένα όλα τα εκθέματα.
http://www.aegina.com.gr/sightseings/