Με το Μουσείο Ηρακλειδών το Νεστόριο συνδέθηκε πρόσφατα κατά τη διάρκεια μιας περιφερειακής βόλτας γύρω από την Ακρόπολη.
Βρήκαμε το χώρο πολύ προσεγμένο και εξαιρετικά ενδιαφέροντα. Η υποδοχή από την υπάλληλο ήταν πολύ πολιτισμένη ζεστή και ανθρώπινη. Μας περιέγραψε εν τάχει τη δραστηριότητα του Μουσείου και μας κάλεσε μια μέρα να το επισκεφτούμε οργανωμένα και να μάθουμε την ιστορία του. Στη συνέχεια και για ευνόητους πολιτιστικούς λόγους περιλαμβάνουμε εδώ ένα μικρή περιγραφή του και παραπέμπουμε τους ενδιαφερόμενους να επισκεφθούν το  http://herakleidon-art.gr/ να δουν την δραστηριότητά  του.
Το Νεστόριο δεσμεύεται να προβάλει το έργο του και να συνιστά στους ευήκοους πελάτες τις δράσεις του. For details click here:  http://herakleidon-art.gr/ and here: http://www.prasinizo.gr/prasinanea/epiheirin Διεύθυνση: Ηρακλειδών 16, Θησείο. +302103461981
Map from nestorion to the Museum: https://goo.gl/maps/UnVHh
Current excibition: http://herakleidon-art.gr/index.cfm?get=home
Το Μουσείο Ηρακλειδών υπηρετεί από το 2004 την τέχνη, την παιδεία και τον πολιτισμό. Όραμά του είναι να προσφέρει στους νέους την πνευματική και ψυχική καλλιέργεια, που θα τους καταστήσει ικανούς να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες απαιτήσεις της σημερινής αλλά και της αυριανής εποχής. Εμπνευστές και ιδρυτές του μουσείου είναι ο Παύλος και η Άννα-Μπελίντα Φυρού.
Στην πρώτη δεκαετία της λειτουργίας του (2004-2014) εστίασε στις καλές τέχνες («Experience in Visual Arts») και διοργάνωσε εκθέσεις σημαντικών δημιουργών (M.C. Escher, Victor Vasarely, Carol Wax, Κωνσταντίνος Ξενάκης, Adolf Luther, Francesco Scavullo, Toulouse Lautrec, Edgar Degas, Edvard Munch, Sol LeWitt, κ.ά.), που πλαισιώθηκαν από ποικίλες πολιτιστικές πρωτοβουλίες (σεμινάρια, εργαστήρια, μουσικές και λογοτεχνικές εκδηλώσεις, κ.ά.), ώστε οι επισκέπτες να προσεγγίσουν με αμεσότητα την ουσία του οράματος των δημιουργών.
Σήμερα το Μουσείο Ηρακλειδών έχει μετεξελιχτεί σε διαδραστικό κέντρο εκλαΐκευσης της επιστήμης.
Με βασική του φιλοσοφία το τρίπτυχο «Επιστήμη, Τέχνη και Μαθηματικά», συνεχίζει να υλοποιεί καινοτόμα επιμορφωτικά προγράμματα για μαθητές, εκπαιδευτικούς κι ενηλίκους στο κεντρικό του κτίριο (Ηρακλειδών 16, Θησείο), καθώς και εκθέσεις έργων τέχνης και εκλαΐκευσης της επιστήμης στο παράρτημά του (Απ.Παύλου 37, Θησείο).
Στο πλαίσιο αυτής της φιλοσοφίας, η νέα, μόνιμη Διαδραστική Έκθεση «Παίζω και Καταλαβαίνω» στο κεντρικό κτίριο του μουσείου προσκαλεί τα παιδιά και τους ενηλίκους να έρθουν σε επαφή με την επιστήμη, την τέχνη και τα μαθηματικά, μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι με κατάλληλα επιλεγμένα και σχεδιασμένα διαδραστικά εκθέματα.