ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ:
GYROS FALIRO CHILDREN.https://goo.gl/maps/HNghXfQXnDo.

Hotel Nestorion, Πεντέλης 8, Παλαιό Φάληρο 175 64.
Πρότυπος παιδότοπος Αγίας Σκέπης, Λεωφ. Ποσειδώνος 860, Παλαιό Φάληρο 175 64.
Benaki Museum - The Kouloura House, Leof. Posidonos 14, Παλαιό Φάληρο 175 61.
Volta Fun Park, Λεωφ. Απόλλωνος 2, Παλαιό Φάληρο 175 61.
Πάρκο Φλοίσβος, Λεωφ. Ποσειδώνος 558, Παλαιό Φάληρο 175 61,
Εκκλησία Άγιος Αλέξανδρος, Agiou Alexandrou ke Alkionis, Παλαιό Φάληρο 175 61.
Κυρ Αρίστος, Συνταγματάρχου Ζησιμόπουλου 96, Παλαιό Φάληρο 175 64.
Hotel Nestorion, Πεντέλης 8, Παλαιό Φάληρο 175 64.
Υπόγεια διάβαση, Παλαιό Φάληρο 175 64.
Under Passage for Hotel Nestorion, Leof. Andrea Siggrou 364, Kallithea, Καλλιθέα 176 74.
Ξέφωτο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Αθήνα 176 74.

TIPS FOR NESTORIOHOTEL PALEO FALIRO + NEO FALIRO, CHILDREN:
 
Spend 2018 smartly.

ΔΙΑΜΟΝΗ: Οικονομική διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Hotel Nestorion, Πεντέλης 8 Παλαιό Φάληρο. Τιμή δίκλινου τους μήνες Ιανουάριο, Φλεβάρη, Μάρτη ___ ευρώ και δωρεάν το παιδί στο κρεβάτι των γονέων. Τρίτο κρεβάτι για τρίτο άτομο ή παιδί 5 ευρώ. Προαιρετικό πρωινό με 5 ευρώ το άτομο με προαγορά διαδικτυακά ή επί τόπου. Αν όχι καθημερινή αγορά πρωινού στο ξενοδοχείο 6 ευρώ το άτομο. Τους 3 αυτούς μήνες αν η παραμονή είναι πάνω από 4 διανυκτερεύσεις έχετε έκπτωση 10%. Δώρο για παιδιά 1-12 ετών ένα βιβλίο παραμύθι.

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά ο καιρός στο π.Φάληρο δεν θα σας απογοητεύσει. Ηπιος, με συχνές ηλιοφάνειες τις χειμωνιάτικες ημέρες.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ: Πολιτισμένο, χαλαρό, με πράσινο ο εξωτερικός χώρος, ύσηχο, σεβασμός στο παιδί, αναβαθμισμένο φαρδύ πεζοδρόμιο με πεύκα προσφέρεται για περπάτημα.

ΒΟΛΤΑ: Πρόκειται για μία βόλτα περίπου 1 ώρας με επίσκεψη τις παιδικές χαρές της περιοχής. Τη σειρά θα την δείτε στον παραπάνω χάρτη.

Διασχίζοντας την Ζεφύρου, στην αρχή της, προς νότια ανατολικά, θα δείτε τα λεγόμενα μπασκετάκια. Πολλοί γονείς και παιδιά απολαμβάνουν παιχνίδια μπάλας κλπ. Η επόμενη παιδική χαρά είναι πρότυπη και ειδική για ΑΜΕΑ και άλλα παιδάκια και βρίσκεται πριν την Εκκλησία της Αγίας Σκέπης. Περιποιημένα δημοτικά πράσινα παρτέρια κυριαρχούν στην περιοχή και ξεκουράζουν τον επισκέπτη. Προσοχή όμως ό μικρός να μην χορτάσει το παιγνίδι εκεί γιατί έχει πολλές χαρές ακόμα.

Από την κάτω μεριά της Ποσειδώνος (προς τη θάλλασα) και μέσα στο χώρο της Μαρίνας Φλοίσβου η "Volta Fun Park" σας περιμένει με κάποιο τίμημα βέβαια. Στη συνέχεια και ακριβώς απέναντι από τη Μαρίνα Φλοίσβου στην παραδοσιακή οικία Κουλουρά στεγάζεται το νέο Παράρτημα του Μουσείου Μπενάκη με παιχνίδια από όλο τον κόσμο. Μία οργανωμένη και εκπαιδευτική επίσκεψη για μικρο - μαθητικές ηλικίες θα ήταν πολύ χρήσιμη. Υπάρχει είσοδος  9 ευρώ το άτομο και κάποιες εκπτώσεις για μέλη του Μουσείου Μπενάκη.

Περάστε και πάλι από την κάτω (νότια) πλευρά της Ποσειδώνος για να διασκεδάστε σε ένα από τα καλλίτερα πάρκα των Βαλκανίων το Πάρκο του παλαιού Φαλήρου όπου θα βρείτε, παιδική χαρά, animation, fun ποδήλατα, καφέ, ποτά, φαγητό. Ο χώρος διακοσμείται από πολλά γλυπτά ντόπιων γλυπτών που θα σας αρέσουν. Τα πλάνα για φωτογραφίες είναι απίθανα. Φυσικά και το παρακείμενο άφθονο υγρό μπλε..

Ξοδέψτε τον υπόλοιπο χρόνο σας στην επιστροφή χαζεύοντας την πολυάσχολη - πολύβοη - πολύχρωμη - εύοσμη από ένα κοκτέιλ μυρωδιών καφέ, ψητών, ζυμαρικών και άλλων life style μαγαζιών της οδού  Αγίου Αλεξάνδρου. Κάποτε θα φθάσετε, επιστρέφοντας προς στο Nestoriohotel,  στην υπόγεια διάβαση μπροστά από το Ευγενίδιο Ίδρυμα (Πλανητάριο) απ' όπου θα περάσετε απέναντι στο ξέφωτο του πάρκου Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Εδώ σας αφήνουμε γιατί έχει πολλές εκπλήξεις εκεί και δεν είναι ανάγκη να τα μάθουνε από τώρα μικροί και μεγάλοι.

1η,2η,3,4η ΜΕΡΑ:

Φυσικά μια τέτοια βόλτα δεν πραγματοποιείτε σε χρόνους που υποδεικνύουν οι τεχνικές προδιαγραφές και οι χάρτες του google. Οι περίπατοι αυτοί μπορεί να είναι πολυσύνθετη με εμβόλιμο καφέ, φαγητό, ουζομεζέ, γλυκό, παγωτό, μπαλόνια, θάλασσα, ποδήλατό - βόλτα και πολλά άλλα. Ο πολιτισμός και τα προϊόντα του δεν είναι μακρυά και αξίζει Οι κατανάλωσή τους. Δεν θα παραλείψουμε επίσης να σας προτρέψουμε για επισκέψεις στο κέντρο της Αθήνας και τα fun για παιδιά στην Αττική.. Αλλά αυτά είναι μια άλλη ιστορία. Μέχρι τότε Καλά Ταξίδια, Καλές Επισκέψεις, Καλές εκδρομές, Καλές διαμονές με διασκέδαση, εκπαίδευση και πολιτισμό.

AUREVOIR:

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ:

https://goo.gl/maps/S2oqQusG2nT2.

Η διαδρομή αυτή περιλαμβάνει: Ξεκινάτε από το Hotel Nestorion, περνάτε απέναντι στο ΚΠΙΣΝ από την υπόγεια διάβαση, επισκέπτεσθε το παιδικό πάρκο στο κέντρο του βοτανικού κήπου και βγαίνετε μετά παραλία και κατευθύνεστε ανατολικά. Θα δείτε στη διαδρομή το Θωρηκτό Αβέρωφ και στη συνέχεια θα μπείτε στη Μαρίνα Φλοίσβου από την δυτική είσοδο. Είναι εύκολο να βρείτε το Βόλτα παιδικό πάρκο με πολλά κινούμενα παιχνίδια. Μετά άν θέλετε βγαίνετε από την Μαρίνα Φλοίσβου από την βόρεια είσοδο έξοδο ή την ανατολική και επισκέπτεσθε τις 2 παιδικές χαρές μέσα στο Πάρκο του Φλοίσβου. Στο γυρισμό μπροστά από την Μαρίνα περνάτε από τα φανάρια την Ποσειδώνος και ακριβώς απέναντι θα βρείτε το παράρτημα Παιχνιδιών από όλο τον κόσμο του μουσείου Μπενάκη. Επιστροφή κατά μήκος σχεδόν της Ποσειδώνος και αρχή Ζεφύρου προς το Hotel Nestorion.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ:

https://goo.gl/maps/S2oqQusG2nT2.

Glade Park Stavros Niarchos, Leof. Andrea Siggrou 364, Athina 176 74.
Under Passage for Hotel Nestorion, Leof. Andrea Siggrou 364, Kallithea, Kallithea 176 74.
"Παιδική Χαρά Ριζαρείου" Πρότυπος παιδότοπος Α.Μ.Ε.Α. & Ποδηλατόδρομος άθλημα BOCCE, Αεροπόρου Αριστοτέλη Μωραΐτη, Paleo Faliro.
Museum Ship Averof, Marina Flisvos Trokadero,Athens,17510.
Volta Fun Park, Leof. Apollonos 2, Paleo Faliro 175 61.
Benaki Museum - The Kouloura House, Leof. Posidonos 14, Paleo Faliro 175 61.
Hotel Nestorion, Pentelis 8, Paleo Faliro 175 64.