Δεν είναι υποχρεωτικό ένας Αμερικάνος πολίτης με Κινέζικη καταγωγή, και τουρίστας στην Ελλάδα,  να γνωρίζει τον συγγραφέα  Henry Miller. Εμείς όμως ζήσαμε το εξής περιστατικό:
Ο κύριος και η κυρία Λέϊ Λιού αποφάσισαν μια μέρα στη ζωή τους να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι στην Ελλάδα. Και να λοιπόν που έβαλαν την ιδέα τους σε εφαρμογή κάνοντας όλα τα απαραίτητα, κρατήσεις  θέσεων σε αεροπλάνα, ξενοδοχεία και σε άλλα μεταφορικά μέσα και άρχισαν να απολαμβάνουν το όνειρο. Εμείς τους συναντήσαμε κάπου στη μέση. Δηλαδή το πρώτο stay που λένε είχε πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Radisson Blue στην Αθήνα, παράλληλα και οι επισκέψεις των μνημείων στην Αθήνα. Το ταξίδι στο must-see νησί, της Μεσογείου την Σαντορίνη πρέπει να ενθουσίασε πάρα πολύ το ζεύγος και έμεναν ακόμη τρεις μέρες στην Αθήνα, που διάλεξαν όχι τυχαία να την περάσουν στον Nestorion. To μη τυχαίο ή μυστικό δεν θα σας το αποκαλύψουμε.. Αλλά διαπιστώσαμε ότι η επιθυμία τους  να επισκεφθούν τους Δελφούς ήταν τρομερή. Κάναμε τα αδύνατα δυνατά να τους ικανοποιήσουμε. Ήθελαν να μεταβούν εκεί με την τοπική συγκοινωνία (ΚΤΕΛ) πράγμα το οποίο και έγινε. Οι εντυπώσεις από το τοπίο, τον αρχαιολογικό χώρο  θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήσαν του τύπου Henry Miller. Τόπο πολύ τους άρεσαν όλα όσα είδαν εκεί. Και επειδή είναι και πολύ social άνθρωποι συνομίλησαν με ντόπιους (local) εκεί και ενθουσιάστηκαν με τα μηνύματα αυτού του ιερού τόπου. Και μας ήρθε στο νου ο ρηξικέλευθος Αμερικάνος Συγγραφέας που επισκέφθηκε την Ελλάδα λίγο πριν τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο (1939) και έγραψε το περίφημο "Κολοσσό του Μαρουσιού". Στο βιβλίο αυτό ο Μίλλερ περιγράφει ένα ταξίδι προς το φώς, προς ένα άλλο ουρανό πάνω από τον ουρανό" και για μιά Ελλάδα "Greece is the home of the gods"
Το ζεύγος Λέι Λιού μίλησε για το πόσο τυχερό ήταν να πραγματοποιήσει ένα πραγματικά αληθινό ταξίδι που κατά τη διάρκεια του οποίου όσα και όσους είδαν "αισθάνθηκαν Έλληνες" Αυτό νομίζουμε τα λέει όλα..  Ευχαριστούμε και ευχόμαστε στους φίλους και πατριώτες (!) Λέι Λιού καλά να είναι και να μην σταματήσουν να αγαπάνε και να αγαπώνται ως ταξιδιώτες ενός ειρηνικού κόσμου.-
Με αφορμή λοιπόν αυτό το τουριστικό περιστατικό σκεφθήκαμε να προτείνουμε μια καλά οργανωμένη εκδρομή από τους ειδικούς πλέον του τουρισμού η οποία είναι η παρακάτω:
On the occasion of this touristic event we thought to propose a well-organized trip to Delphi from experts which is the following:
https://goo.gl/maps/gVTqW
Enjoy a beautiful one day excursion to Delphi, one of the most famous sites of classical Greece located in a breathtaking landscape spreading out at the foot Mount Parnassus. It is a 229 miles (370km) roundtrip from Athens. You will arrive at Delphi at around noon after having taken a scenic drive through mountains & fertile valleys of olive groves and cotton fields and pass traditional towns enjoying breathtaking views of the Greek country side. In the town of Levadia there will be a stop of half of an hour for refreshments. Your licensed tour guide will give you a guided tour of the archaeological site and the museum of Delphi. You will see monuments such as the Athenian Treasury, the Theatre, the Temple of Apollo, the navel of the earth, the Sacred Way, the Apollo Alter and many more.
The bus leaves the terminal at approx 08.30am
Adults: 37€ without lunch, 99€ with lunch, children 4-12 years) 43,5€ without lunch.
The above product is provided by our Travel Collaborator
ARGONAUT TRAVEL TOURISTIC LTD.
8 Syngrou Ave. - 117 42 Athens, GREECE
Tel.: +302103232256, 2103230337, 2103237363
Fax: +302103244054
E-mail: info @ argonautravel.gr
© ARGONAUT TRAVEL TOURISTIC LTD.
http://www.argonautravel.gr/tours_saronic_cruise.html