Αθήνα πόλις μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς. Και τι δεν κρύβει αυτός ο τόπος της Αθήνας. Η Αθήνα είναι γεμάτη αρχαιότητες. Κάθε μία αρχαία πέτρα και άγαλμα έχει μέσα συναρπαστικούς μύθους και ιστορία.  Πέτρες μνημεία μύθοι εδώ και κει σπαρμένοι.
Ιερό Διονύσου Ελευθέριως  και  θεραπευτήριο του Ασκληπιού (νότια πλαγιά)
Στο ιερό αυτό γιορτάζονταν  τα «Αστει Διονύσια», μια από τις σημαντικότερες γιορτές της πόλης. Από τη λατρεία του θεού του Διονύσου, θεού του κρασιού, της μέθης και του εκστατικού χορού, γεννήθηκε το θέατρο. Στην πλαγιά του βράχου πάνω από το ιερό παίχτηκαν για πρώτη φορά τα έργα των σημαντικότερων αρχαίων τραγικών και κωμικών ποιητών, του Αισχύλου, του Σοφοκλή, του Ευριπίδη, του Αριστοφάνη. Το ιερό και θεραπευτήριο του Ασκληπιού ιδρύθηκε στη νότια πλαγιά της Ακρόπολης με πρωτοβουλία του Αθηναίου πολίτη Τηλέμαχου, ο οποίος το 420/19 π.Χ. έφερε ένα άγαλμα του θεού από το μεγάλο ιερό της Επιδαύρου. Σε μια στοά δίπλα στο ιερό οι ασθενείς ανέμεναν την θαυματουργική τους ίαση με την εμφάνιση του θεού στα όνειρά τους. Τα πολυπληθή αφιερώματα, συχνά με απεικονίσεις ανθρώπινων μελών που ο θεός θεράπευσε, μαρτυρούν την μεγάλη σημασία που είχε ο θεός για τους Αθηναίους..
Στο επόμενο: Tο ιερό της Νύμφης
Σημείωση: από το ξενοδοχείο μας είναι πολύ εύκολη η πρόσβαση στις νότιες κλιτύς (πλαγιές) της Ακροπόλεως.  Παρακαλώ συμβουλευτείτε τον ειδικό υπάλληλο στην reception του ξενοδοχείο μας.