Αυτή τη φορά θα επισκεφθούμε τη Νότια Πλευρά της Ακροπόλεως (*)  το ΙΕΡΟ (sanctuary) της ΝΥΜΦΗΣ. Η Νύμφη ήταν η προστάτιδα του γάμου και των γαμηλείων τελετών, Στο ιερό (sanctuary) της ΝΥΜΦΗΣ οι Αθηναίοι αφιέρωναν τα αγγεία του γαμήλιου λουτρού τους, τις λουτροφόρους αλλά και αρωματοδοχεία, σκέυη για καλλυντικά και κοσμήματα. Οι Αθηναίοι αφιέρωναν σφονδύλια, αγγεία συμποσίου, ειδώλια, προτομές γυναικών και ζωγραφιστούς πίνακες. Οι "λουτροφόροι" ήταν πολυτελή αγγεία ζωγραφισμένα με τη μελανόμορφη (χρώμα μελανί) ή ερυθρόμορφη (χρώμα ερυθρό) τεχνική.
Τα θέματα της διακόσμησης ήταν σχετικά με το γάμο και ανάλογα με τις προτιμήσεις των ανθρώπων της κάθε εποχής. Στις αρχαιότερες εποχές παριστάνονταν γαμήλιες πομπές, ζώα και φανταστικά όντα. Αργότερα προστέθηκαν μυθολογικά θέματα και παραστάσεις που σχετίζονταν άμεσα με τις  τριήμερες γαμήλιες τελετές  ["προάυλια" τελετή πριν τον γάμο), ημέρα γάμου, επαύλια (τελετή μετά το γάμο)].
Οι παραστάσεις πάνω στα αγγεία απεικόνιζαν την πομπή των γυναικών που με "λουτροφόρους" μετέφεραν το νερό για το γαμήλιο λουτρό, το στολισμό της νύφης, και την συνάντηση του ζευγαριού. Οι παραστάσεις επίσης έδειχναν την μετάβαση των νεόνυμφων στο σπίτι του γαμπρού και την προσφορά δώρων στη νύφη.
Σήμερα έχουμε την τύχη να μπορούμε να επισκεφθούμε το χώρο που βρισκόταν το ιερό (santuary) της ΝΥΜΦΗΣ  καθώς και άλλα "ιερά" santuaries όπως:  1.Πάνα 2.Ερμή 3.Ισιδα 4. Αφροδίτη Πάνδημος(νοτιοδυτική πλευρά της Aκροπόλεως) 5.Αφροδίτη Ουρανία (βόρεια πλευρά της Ακροπόλεως)  6.Γη Κουροτρόφος 7. Δήμητρα Χλόη
Στο επόμενο step by step, tip by tip θα μάθετε για τα σπήλαια της Ακροπόλεως. Για πληροφορίες μετάβασης στην Ακρόπολη παρακαλούμε απευθυνθείτε στην reception του ξενοδοχείου. (*) Τα κείμενα αυτά αντλούνται από τουριστικές μπροσούρες του Μουσείου της Ακροπόλεως και άλλες πηγές στα ελληνικά και αγγλικά και σκοπό έχουν την προώθηση των πολιτιστικών αξιών και του τουρισμού του τόπου μας. Φωτογραφίες Nestorion 2014