To Nestorion δραπετεύει! Μια ημερήσια εκδρομή στο Ναύπλιο και στο Παλαμήδι είναι πολύ εύκολη υπόθεση. Το Ναύπλιο απέχει 150 χιλιόμετρα από την Αθήνα και το Παλαμήδι χρειάζεται 2 ώρες για να το τρέξει κάποιος. 2 κουραστικές ώρες σκαρφαλώνοντας στους προμαχώνες και συζητώντας με τους κατασκευαστές τους αλλά και με το απέραντο μπλε της θάλασσα και του ουρανού είναι μαγευτικό και θα σας αποζημιώσει πλήρως. Το ταξίδι μπορεί να γίνει με κανονική συγκοινωνία ή ενοικιαζόμενο αμάξι.
Απολαύστε τις φωτογραφίες που τραβήξαμε για σας.
Ιστορικά στοιχεία από τον Γεώργιο Π.Τσεκέ, Αρχαιολόγο.
Το Φρούριο του Παλαμηδίου  δεσπόζει στην κορυφή του Λόφου Παλαμήδι που ορθώνεται σε ύψος 220., στα ανατολικά της πόλης του Ναυπλίου. Χτίστηκε στο τέλος της Β' Ενετοκρατίας (1711-1715) και έπεσε στα χέρια των Τούρκων προτού ολοκληρωθούν τα έργα. Κτήτορας ήταν ο ενετός προβλεπτής του Ναυπλίου (Proveditore) Agostino Sagredo και μηχανικοί οι Giaxich και La Salle. Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο της οχυρωματικής αρχιτεκτονικής, το οποίο ενσωματώνει όλες τις αρετές και την εμπειρία που είχε κατακτηθεί στην οχυρωματική έως το 18 αιώνα.
Στο φρούριο αυτό ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει  τις στιβαρές και καλοδιατηρημένες οχυρώσεις, την πανοραμική θέα στην πόλη του Ναυπλίου και τις άλλες οχυρώσεις της πόλης, όπως είναι το Μπούρτζι και η Ακροναυπλία, την άγρια ομορφιά του τοπίου εκεί που απότομος βράχος καταλήγει στη θάλασσα της Αρβανιτιάς και να κάνει ένα νοερό ταξίδι στην νεότερη ιστορία της Ελλάδος καθώς ο χώρος συνδέεται με πολλές προσωπικότητές της.
See photo album at fb here.
Επισκεφθείτε την Αθήνα 6 ημέρες μείνετε στο http://www.nestoriohotel.gr και κάντε μια ημερήσια εκδρομή στο Ναύπλιο. https://goo.gl/maps/UQbbI